מוקפץ עם אטריות שטוחות או Pad See Ewe כפי שהוא מכונה בתאילנדית, הוא אוכל מנחם אהוב מאוד שנמצא בכל פינת רחוב בתאילנד. סוג של בן דוד רחוק של הפאד תאי, מנת הנודלס העשירה והמעושנת הזו מביאה טעם מיוחד עם אטריות חרוכות ופלפל לבן.
החומרים
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 כף שום כתוש
- 1 ביצה
- 125 גרם (4 גרם) סטייק סינטה, פרוס דק
- 150 גרם (5 גרם) אטריות אורז טריות עבות ושטוחות (או אטריות יבשות שהושרו)
- 1 כף רוטב צדפות
- 1 כף רוטב סויה כהה
- קורט פלפל לבן
- 1/2 כף רוטב דגים (לא חובה)
- 1 כפית סוכר מגורען
- חופן גדול של קייל סיני, קצוץ גס (או כל עלים ירוקים שתוכלו למצוא)
- חופן נבטי שעועית (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים את השמן בווק על אש בינונית. כשמערבבים חם מטגנים את השום עד לריח.
2
מוסיפים את הבקר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מוכן. אחריה הביצה.
3
מוסיפים אטריות ומערבבים היטב לאיחוד. מערבבים פנימה את רוטב הצדפות ורוטב הסויה ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את שאר התיבול.
4
לבסוף, מוסיפים את הקייל ומטגנים תוך ערבוב לכמה רגעים ומוודאים שהכל מתאחד. עכשיו זה מוכן להגשה!
מקשטים במעט פלפל לבן נוסף לפני ההגשה.