מנת הדגל של צפון תאילנד שיש לה יותר גרסאות מהחמין שלנו.
בצ׳יאנג מאי הוא מוגש במנות קטנות באופן יחסי למרקים אחרים בגלל העושר של המנה. תמיד אפשר להתכבד
בעוד מנה.
החומרים
- 400 מל נוזל קוקוס
- 200 מל קרם קוקוס
- 2 כפות ממרח קארי צהוב
- 350 מ"ל ציר מרק עוף או מים
- 1 כף אבקת קארי
- ½ כפית כורכום
- 2 כפות רוטב דגים (למפרידים דג ובשר להחליף ברוטב פטריות.)
- 2 כפיות סוכר
- 2 עלי למון גראס , קצוצים
- 2 ליטר מים
- 250 גר אטריות ביצים LO MIEN של גו נודלס
- 100 גר נבטים
- 1 ליים מגורד
- 2 כפות בצל שאלוט קצוץ מטוגן
- חופן אטריות ביצים מטוגנות
- 5 צילי חריף קצוץ
- חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
1
לחמם במחבת את קרם הקוקוס ולהוסיף ממרח קארי צהוב ולבשל היטב שהרוטב הופך צהוב ולהוסיף את נוזל הקוקוס ולבשל הכול על אש קטנה למשך 20 דק.
2
לאחר הבישול להגביר את האש ולהוסיף את ציר העוף אבקת הקארי הכורכום רוטב הדגים הסוכר המלח
והלמון גראס לערבב היטב ולהמשיך לבשל על אש נמוכה למשך 30 דק-39
3
לאחר הבישול להוסיף את חתיכות העוף עד שהעוף מבושל דיו.
להרתיח 2 ליטר מים במחבת גדולה ולבשל במים את האטריות למשך דקה ולערבב כל הזמן בכדי למנוע
הדבקות.
4
להוציא את האטריות לסנן ולפזר בקערות הגשה, מעל האטריות להניח את הנבטים את הרוטב עם העוף
ולקשט בכוסברה ,שאלוט מטוגן ואיטריות ביצים מטוגנות.
מומלץ להגיש עם ליים וירקות מוחמצים.