קאו סוי

מנת הדגל של צפון תאילנד שיש לה יותר גרסאות מהחמין שלנו.
בצ׳יאנג מאי הוא מוגש במנות קטנות באופן יחסי למרקים אחרים בגלל העושר של המנה. תמיד אפשר להתכבד
בעוד מנה.

החומרים

אופן ההכנה

1

לחמם במחבת את קרם הקוקוס ולהוסיף ממרח קארי צהוב ולבשל היטב שהרוטב הופך צהוב ולהוסיף את נוזל הקוקוס ולבשל הכול על אש קטנה למשך 20 דק.

2

לאחר הבישול להגביר את האש ולהוסיף את ציר העוף אבקת הקארי הכורכום רוטב הדגים הסוכר המלח
והלמון גראס לערבב היטב ולהמשיך לבשל על אש נמוכה למשך 30 דק-39

3

לאחר הבישול להוסיף את חתיכות העוף עד שהעוף מבושל דיו.
להרתיח 2 ליטר מים במחבת גדולה ולבשל במים את האטריות למשך דקה ולערבב כל הזמן בכדי למנוע
הדבקות.

4

להוציא את האטריות לסנן ולפזר בקערות הגשה, מעל האטריות להניח את הנבטים את הרוטב עם העוף
ולקשט בכוסברה ,שאלוט מטוגן ואיטריות ביצים מטוגנות.
מומלץ להגיש עם ליים וירקות מוחמצים.