קארי מסמאן תאילנדי עם עוף

מתכון קארי עוף תאילנדי הוא קארי עשיר על בסיס חלב קוקוס העשוי משחת קארי מסמאן שהיא תערובת של תבלינים יבשים כמו הל, קינמון, שומר, כוסברה וחומרים רטובים כמו בצל, ג'ינג'ר, שום ולמון גראס.

החומרים

אופן ההכנה

1

מחממים שמן צמחי בסיר גדול על אש בינונית. מערבבים משחת קארי וג'ינג'ר טחון; מבשלים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים פנימה קוביות עוף ומבשלים עד שהנתחים הופכים ללבנים מבחוץ, כ-3 דקות.

2

מערבבים פנימה חמאת בוטנים, סוכר חום, רוטב דגים ומשחת תמרהינדי, תוך ערבוב לאיחוד. מוסיפים תפוחי אדמה וחלב קוקוס. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים ונתחי העוף כבר לא ורודים במרכז, כ-20 דקות.

3

מוסיפים מיץ ליים ומבשלים עוד 5 דקות לפני ההגשה.